2007.10.05.
Szabó Anna mesemondó műsora ››
2007.09.28.
Mesemondó verseny››
2007.03.21-03.30.
"Az Internet Fiesta - 2007 képei ››
2005.06.13.
"A Nagy Könyv" vetélkedő képei ››
2005.06.07.
A vendég: Sohonyai Edit írónő ››
2005.05.07.
Könyvtárhasználati bemutató óra ››
2000-2007.
Könyvtári Kreatív Klub ››
2003-2007.
Könyvtári szakórák ››

Versenyek, vetélkedők

Országos Könyvtári Napok - 2007. október 2-12.

A Könyvtárak összefogása a társadalomért címmel az idén is meghirdették a közművelődési könyvtárak nagyszabású rendezvénysorozatát, mely - a számtalan helyi könyvtári program mellett - több országos és megyei internetes versennyel és pályázattal várja az általános iskolás diákokat is. Látogassatok el a központi weboldalra illetve a Verseghy Könyvtár weboldalára, ahol megtaláljátok a felhívásokat! (A könyvtári hirdetőtáblára és a blogunkra is kitettem az országos ill. megyei versenyfelhívásokat.)

Iskolai Könyvtári Világnap

A Könyvtárostanárok Egyesülete ebben az évben is felhívta az iskolai könyvtárak figyelmét az Iskolai Könyvtári Világnap megünneplésére. Meghirdettek egy pályázatot is plakát és prezentáció készítésére. A héten elküldtük könyvtárunk prezentáció pályázatát, melyet Szabó Patrik 8.a. osztályos tanuló készített. Az eredményhirdetés október 26-án lesz. Az eredményről itt is beszámolunk majd, s egyúttal közzétesszük Patrik bemutatóját is.

Mesemondó verseny

2007. szeptember 28-án - a Népmese Napján, Benedek Elek születésnapja tiszteletére - városi Mesemondó versenyt hirdetünk. A versenyen a tiszaföldvári óvódások és az általános iskolák alsó tagozatos tanulói vehetnek részt. Válasszatok egyet Benedek Elek meséi közül és jelentkezzetek tanáraitoknál vagy a könyvtárakban! Jó keresgélést és olvasgatást kívánunk!
A versenyről képes beszámolót olvashattok majd itt:>>>

NEM KÖTELEZŐ(K)!

2007. májusában városi versenyt rendezünk általános iskolásoknak a kötelező olvasmányokból. A felhívást itt közöljük!

BOD PÉTER könyvtárhasználati verseny

2007-ben először jelentkeztünk az országos Bod Péter Könyvtárhasználati Verseny megyei fordulójára. Az iskolai fordulót már 2006 őszén meghirdettük, a háziverseny feladatsora Batthyány Lajoshoz kapcsolódott. A megyei fordulóba jutás feltételeit egyedül Szabó Patrik 7.a osztályos tanuló teljesítette, aki a megyei fordulón is jól szerepelt, s bár nem jutott az oszágos döntőbe, az I. korcsoportban első helyezést szerzett.

GRATULÁLUNK!!

MÁSODSZOR IS VETÉLKEDŐ "A NAGY KÖNYV"-ÉRT

2005. november 28-án - "A Nagy Könyv" játék keretében - vetélkedőt szervezünk az Ószőlői Általános Iskola tanulóinak az "Egri csillagok", "A Pál utcai fiúk" és a "Harry Potter és a bölcsek köve" című regényekből. A vetélkedő részleteiről itt:>>>

VERNE VETÉLKEDŐ

2005 tavaszán - Verne Gyula halálának 100. évfordulója alkalmából - irodalmi vetélkedőt hirdetett a megye általános iskolásai számára a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár, a Napsugár Gyermekház, a Jászkun-Picard Magyar-Francia Baráti Körök Egyesülete és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Európai Információs Pont. Bővebben:>>>

VETÉLKEDŐ "A NAGY KÖNYV"-ÉRT

Pár nappal a szünidő kezdete előtt - a Városi Könyvtárral együttműködve, "A Nagy Könyv" játék keretében - vetélkedőt szerveztünk az Ószőlői Általános Iskola tanulóinak a "TOP 12"-es listán szereplő ifjúsági könyvekből. A vetélkedő forgatókönyvét megtekinthetik itt!>>>

KERESD A KÖNYVTÁRBAN - "A NAGY KÖNYV" TOP100

A többfordulós játék utolsó fordulójának feladatai "A Nagy Könyv" játékhoz kapcsolódtak. A feladatok letölthetők itt: alsósoknak >>>, felsősöknek >>>

KERESD A KÖNYVTÁRBAN

Többfordulós játék, elsősorban az iskola diákjai részére. Fordulónként és évvégén összesítve is értékeljük. Feladatlapos, 2-8. osztályig, általában osztályonként vagy osztálypáronként külön feladatokkal.
A 2004-2005. év feladatai megtekinthetők és letölthetők a tiszaföldvári Városi Könyvtár weboldalán. A feladatok szabadon felhasználhatók, módosíthatók! Az ötleteket, javaslatokat, hibajegyzéket hálásan fogadom: Petraskóné Bakodi Erika könyvtárostanár.